Ny Købmand i Balle

Det har været en sejtrækker at finde den rigtige til at tage over i Balles købmandsbutik, men via lige dele knofedt og vedholdenhed er det omsider lykkedes for bestyrelsen.

BALLE Bo Møller, 50, med nuværende bopæl i Randers, bliver ny boss hos ‘Min Købmand’ i Balle pr. 1. oktober 2020.

Det er de vildt glade for i landsbyen, for det har unægteligt ikke bare været a walk in the park at finde afløseren for den snart forhenværende Joan Olsen, der allerede i foråret meddelte bestyrelsen i Anpartsselskabet Købmandsgården i Balle ApS, at hun stoppede med udgangen af maj efter at have været chef for butikken i Balles bymidte siden efteråret 2016.

“Joan indvilgede heldigvis i at blive tre måneder yderligere, da Corona vendte op og ned på alting,” fortæller bestyrelsesformand Lars Boelsmand Nielsen.

Corona månederne med nedlukning af Danmark har smittet positivt af på omsætningen hos ‘Min Købmand’, som de har det hos mange andre lokale dagligvarebutikker.

Bestyrelsen valgte at bruge en del annoncekroner på annoncering, da en række forsøg med personlige henvendelser til potentielle købmænd ikke faldt heldige ud.

“Vi fik fire tilbagemeldinger på vores annoncer. De to vendte aldrig tilbage, så vi havde samtaler med de to andre. Den ene svarede ikke siden tilbage, mens Bo Møller i hele forløbet har været yderst seriøs og vedholdende, så vores forventninger er store. Vi ser frem til et godt samarbejde,” siger Lars Boelsmand Nielsen.

“Vi har haft mange samtaler med ham, og vi får en købmand, der kender betingelserne og som vil det her. Bo Møller har erfaring med butiksdrift og har planer om at blive i Balle, indtil han engang om mange år skal pensioneres.”

Den nye købmand har tilknytning lokalt, fordi hans kæreste bor i Kolind.

På Bo Møllers første egentlige arbejdsdag 1. oktober vil butikken dog være lukket grundet status og overdragelsesforretning, men 3. og 4. oktober satser butikken på et ‘Kom og mød den nye købmand event’, hvor der, om alt flasker sig, vil være gode tilbud og lidt markedsstemning, lover Lars Boelsmand Nielsen.

“Bestyrelsen vil være til stede, og nu da butikken overlever, kan vi igen tillade os at forsøge at sælge flere anparter, ikke mindst til de ret mange tilflyttere til området.”