Kunstudstilling i Borgerstuen

Succes for lokal kunstudstilling
30. oktober 2011. Af chl


I løbet af efterårsferien blev den lokale kunstner Poul Kejsers billeder udstillet i Borgerstuen.

Godt 100 besøgende benyttede lejligheden til at se Poul Kejsers billeder i Balle Borgerstue og i løbet af ugen blev det muligt at finde ud af hvorfra de mange motiver stammede. De mange der gæstede udstillingen havde et godt lokalt kendskab og der blev derfor også lejlighed til at se tilbage på hedengangne tider.


Hoed Kro med den østlige del af Østergade. Motivet er malet fra 1 sal i ejendommen Østergade 18.
Foto: C. Holm Larsen.


Motiv: Hulvejen ved Katholm gods.

Poul Kejsers billeder beskriver dog ikke selve bymiljøet i Balle, men der eksisterer en række billeder der viser udviklingen i og omkring Østergade, og da han selv var ejer af Hoed Kro var der intet mere naturligt end, at denne også skulle foreviges sammen med eng- og græsningsarealerne ved Åvangen.

Størstedelen af Poul Kejsers produktion er dog landskabsmotiver fra lokalområdet. Især de meget naturskønne områder syd for Balle er rigt repræsenteret og flere af motiverne er fra strandområderne ved Rugaard med de gamle daglejerhuse ved kysten. Jernhatten er selvfølgelig også blandt et af motiverne og det spektakulære motiv, med Siverts fiskerhus nedenfor Jernhatten, er da også den dag i dag et yndet motiv for kunstmalere.

Ialt kunne man på udstillingen se godt 30 af Poul kejsers billeder. Desuden var der et par enkelte malerier der ikke var fra Poul Kejsers hånd, men tillægges en kunstmaler der deltog i et af de mange kurser som Kejser lavede på Kroen.
Det vides at Poul Kejser var særdeles produktiv og der eksisterer derfor mange andre billeder fra hans hånd. Skulle du enten selv have et billede, eller har kendskab til andre der har et eller flere, skal du være velkommen til at kontakte redaktionen. Har du ligeledes billeder fra det gamle Balle, gerne med Poul Kejser hører jeg også gerne fra jer. Blot udfyld felterne herunder med de nødvendige informationer og husk også evt. telefonnummer så jeg kan kontakte jeg for yderligere opfølgning på jeres henvendelse.

Sidst, men ikke mindst, skal der rettes en stor tak til de mange der har stillet billeder tilrådighed. Uden jeres deltagelse og velvillighed havde det ikke været muligt at gennemfører denne udstilling. Vi håber at det om et par år atter kan lade sig gøre at lave endnu en udstilling og her forhåbentlig vise en række ikke tidligere fremviste billeder.